Jdi na obsah Jdi na menu
 


Recenze hry Machinarium

31. 1. 2012

 

Machinarium je zjev, který už je sice dnes tři roky starý, ale i přesto je stále výborný. V roce 2009 udělal na indie scéně docela velký rozruch, sbíral i různá ocenění. 

Rozjedete ho na vpodstatě jakémkoli stroji, přece jenom ručně kreslená nenáročná grafika i tak vypadá skvěle a ocení ji jak mladší, tak starší hráči.

Mohlo by se zdát, že Machinarium je cíleno na mladší hráčskou skupinu, avšak hra je někdy tak těžká, že vám, kdo jste v adventurách zběhlý vám dá zabrat také. A co je na hře vlastě tak zvláštní říkáte si? 

 

Ve hře nepadne jediné mluvené slovo. Vlastně jo, vězeň vám řekne "cígo", ale to je asi tak všechno. Dialogy probíhají v podobě bublin, ve kterých se vám vypráví animovaný příběh. A co vlastně příběh?

Bezejmený robůtek se ocitne na skládce a jen on může zachránit město Machinarium, před atentátem hrozivých černočepičáků a osvobodit svou přítelkyni, kterou zajali. Na cestě vás bude čekat mnoho nástrah, ale i srandovních okamžiků, a hlavně spousta přemýšlení, jak se dostat dál.

Machinarium bych ohodnotil jako skvělou adventuru, kterou by si každý správný adventurista měl zahrát.

9/10

 kreslená grafika, těžké hlavolamy,výborný příběh

někdy možná až moc těžké

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář